Partuur Van der Bos kaatst superieur: negen overwinningen uit elf wedstrijden

Het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra heeft in Huizum de vrije-formatiewedstrijd gewonnen. Van de elf wedstrijden, die er tot nu toe zijn verkaatst, waren er negen prooi voor Van der Bos en zijn maten.
De winners yn Húzum © Henk Bootsma
Van der Bos werd tot koning uitgeroepen. "Er zat eigenlijk geen spanning in de partij", zei hij na afloop. "We mogen niet mopperen. Het loopt."
Van der Bos
Van der Bos en zijn maten versloegen in de finale Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar met 5-4 en 6-2. Het lukt het partuur van Bergsma maar niet om de hegemonie van partuur Van der Bos te doorbreken.
Renze Pieter Hiemstra baalt daarvan. "Over het begin van dit seizoen kunnen we lang en breed praten, maar dat was niet goed. Het lukt niet; de fleur komt er niet in. En als je het niet kaatsend over de streep kunt trekken, dan komt dat ook niet."
Hiemstra
Bij de vrouwen won het partuur van Ilse Tuininga in de finale met 5-0 en 6-6 van het partuur van Anne Monfils. De derde prijs was voor het partuur van Nienke Sijbrandij.
Winners yn Húzum © Henk Bootsma