Groninger Meerdaagse wordt Fries wielerfeestje

Wielrenner Henk Bos uit Drachten heeft de laatste etappe van de Groninger Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier gewonnen. Het eindklassement was een prooi voor Rick Ottema uit Leeuwarden.
Johan Knol (Bakkeveen) en Ruben Hoekstra (Heerenveen) gingen er snel na de start van door. Even later gingen ook Hartthijs de Vries (Kollum) en Björn Bakker (Wijnjewoude). Alle vluchters waren twaalf ronden voor het einde weer ingerekend.
Daarna gingen Henk Bos (Drachten) en opnieuw Hartthijs de Vries ervandoor, even later volgden Bakker en Daan Besteman. Die laatste twee kwamen er niet meer bij, dus ging het tussen Bos en De Vries. In de sprint was Bos de snelste. Björn Bakker werd derde.
Het eindklassement ging naar Rick Ottema uit Leeuwarden. Hij had de gele trui al sinds de derde etappe om zijn schouders. Hij kwam in de slotetappe als negende over de streep. Dat was genoeg om de overwinning veilig te stellen.
Rick Ottema © RTV Noord, Henk Elderman
Het hele podium was Fries. Winnaar van vorig jaar, Ronald Kruijer uit Donkerbroek, eindigde als derde in het klassement. Mark Prinsen uit Heerenveen werd tweede.
Gerrie van Lingen uit Twijzelerheide won het jongerenklassement, het sprintklassement ging naar Ruben Hoekstra.