Protest tegen plannen voor zonnepanelen in het IJsselmeer

Een aantal plaatselijk belangen en andere organisaties uit de regio aan het IJsselmeer protesteren met een petitie tegen de plannen voor zonnepanelen in het IJsselmeer. Die plannen zijn afkomstig van D66.
Ferset tsjin plannen foar sinnepanielen yn de Iselmar
Met de petitie eisen de organisaties dat Provinciale Staten zich actief verzet tegen het idee. Ze willen dat het IJsselmeer blijft zoals het is. De petitie is door Alie Talhout uit Hindeloopen op touw gezet. Ze is fel tegen de komst van het windmolenpark, maar dat kan niet meer worden gekeerd.
Met de petitie hoopt ze de komst van de zonnepanelen nog wel te kunnen keren. "Moet je toch eens kijken: hier zou 700 hectare aan zonnepanelen voor de kust komen. Dat gaat vanuit Gaast helemaal langs Hindeloopen richting Stavoren. We worden opgesloten!"
De petitie wordt volgende week aangeboden aan commissaris van de Koning Arno Brok. Nu is de petitie alleen nog te ondertekenen door instanties, die gevraagd zijn om mee te doen aan de actie. Vanaf woensdag 10 juli kan iedereen de petitie online ondertekenen.
Alie Talhout uit Hindeloopen vertelt over het verzet tegen de plannen