Máxima brengt bezoek aan Dijkstra Draisma in Dokkum

Bouwgroep Dijkstra Draisma in Dokkum heeft donderdagmiddag Koningin Máxima op bezoek gehad. De reden van het bezoek was de Koning Willem l Prijs die het bedrijf in 2018 won. Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem l stichting.
Update Máxima bringt besite oan Dijkstra Draisma yn Dokkum
Wietse de Vries is een van de projectontwikkelaars die met Máxima zal praten. De zenuwen begonnen een paar minuten van te voren toch wat te komen. Hij vertelt dat de rondleiding wel voor wat minder nachtrust heeft gezorgd.
De Vries mag Máxima een paar minuten rondleiden. "Ik probeer haar een zo goed mogelijk beeld te geven van wat we hier aan het doen zijn. Ik neem haar mee naar de modelwoning, daar hebben wij allemaal experimenten. De woning zelf is ook bijzonder. Dat is onze droogstapel woning. Daar willen we haar graag over vertellen hoe innovatief dat is."
© Omrop Fryslân
Wietse de Vries over zijn rondleiding voor Máxima

Koning Willem I Prijs

Het bouwbedrijf uit Dokkum en Bolsward heeft in mei 2018 de prijs gewonnen in de categorie 'midden- en kleinbedrijf'. Bij de uitreiking van de prijs werd het bedrijf geprezen. "Het bedrijf heeft de moed getoond haar proces en productie te industrialiseren. Met haar initiatieven voor verduurzaming is het een voorbeeld en voorloper in de branche."
De Koning Willem I Prijs geeft bekendheid aan positieve en duurzame ontwikkelingen in de Nederlandse economie. Afvalverwerker Omrin uit Leeuwarden was finalist voor de Koning Willem I Plaquette voor duurzaam ondernemerschap, maar won niet.