Cambuur wint ook oefenwedstrijd van regioteam Kootstertille mei 8-0

SC Cambuur heeft woensdagavond een oefenwedstrijd tegen een regioteam uit Kootstertille met 8-0 gewonnen. Bij de rust was het 4-0 voor de Leeuwarders, proefspelers Grad Damen en Erik Schouten kregen een kans om zich te laten zien aan trainer Henk de Jong.
© www.orange-pictures.nl
De wedstrijd tegen Kootstertille is intussen bijna een traditie voor Cambuur. Al sinds 2000 spelen de Leeuwarders zo ongeveer elk jaar in De Tille als voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Ongeveer 1.000 toeschouwers zagen dat Nigel Robertha de ploeg op 1-0 zette aan de hand van een strafschop. Door doelpunten van Maulun, Paulissen en Kallon stond het 4-0 bij de rust.

Cambuur loopt uit

Na de rust gaf Cambuur in de eerste minuten flink gas. Binnen tien minuten stond het 7-0 na een eigen doelpunt en goals van Jacobs en proefspeler Schouten. Een paar minuten voor tijd zette Gootjes de eindstand op het scorebord.
Zaterdag speelt Cambuur wederom een oefenwedstrijd. Dan is FVC uit Leeuwarden de tegenstander.
Opstelling eerste helft: Bos; Van Deelen (c), Van der Kaap, Schouten, Sambissa; Damen, Jacobs, Maulun; Kallon, Robertha en Paulissen
Opstelling tweede helft (na 60 minuten): Bos; Raghoebar, Van der Kaap, Schouten, Bangura; Hoedemakers (vanaf '46), Akoy (vanaf '46), Bouman; Metz, Van Rijswijk en Gootjes