Eerste winst op spikes voor Nard Brandsma in It Heidenskip

Fierljepper Nard Brandsma uit Workum heeft woensdagavond in Heidenschap de eerste plaats gehaald. Met een afstand van 20.55 meter bleef hij concurrent Sytse Bokma uit Hindeloopen net voor, die naar 20.54 meter sprong.
Eerste winst op spikes voor Nard Brandsma in It Heidenskip
Na elf wedstrijden is het pas de eerste dagtitel voor Nard Brandsma, die dit seizoen met spikes springt. Het hardlopen op spikes gaat sneller, maar het klimmen wilde nog niet goed lukken. Brandsma had minder grip in de pols. Dat lijkt nu opgelost. Jan Teade Nauta sprong ook over de 20 meter. Hij sprong een nieuw persoonlijk record van 20.12 meter en werd derde.
Nard Brandsma © Martin de Jong
Bij de vrouwen sprong Marrit van der Wal uit Heidenschap de verste afstand met 14.50 meter. Daarmee was ze te sterk voor Sigrid Bokma uit Hindeloopen, die 14.26 meter sprong.
In de categorie junioren ging de winst voor de 11e keer op rij naar Wietse Nauta die met 19.13 meter de anderen ver achter zich wist te houden. De tweede plaats was met 17.03 meter voor Folkert Veldstra uit Akkrum.

Jongens en meisjes

De eerste plaats was bij de jongens voor Rutger Haanstra met 18.27 meter (PR) en bij de meisjes voor Femke Rispens met 14.39 meter.