Sander Arends stunt niet in eerste ronde op Grand Slam van Wimbledon

Tennisser Sander Arends uit Leeuwarden is op Wimbledon in de eerste ronde uitgeschakeld. Samen met zijn dubbelpartner Matwé Middelkoop ging hij in een erg spannende wedstrijd met 6-4, 3-6, 2-6, 7-6 en 3-6 onderuit tegen Bruno Soares uit Brazilië en Mate Pavic uit Kroatië. Dit duo is als vierde geplaatst in Londen.
© ANP
In de eerste set hadden Arends en Middelkoop de betere kansen. Zelf hoefden ze geen breakpoint toe te staan. Wel hadden ze zelf kansen op de break en bij 4-4 pakten ze die. De eerste set wonnen ze met 6-4.

Sets twee en drie verloren

In de tweede set was het beeld andersom. Toen kregen Soares en Pavic de kans om in break te maken. Deze pakten ze en even later pakten ze ook de set (3-6). De derde set was met twee breaks besloten. Al na drie games kwamen Arends en Middelkoop op achterstand. Deze konden ze in de rest van de set niet meer goedmaken. Het werd 2-6.

Toch weer winst in vierde set

Door de achterstand in sets moesten Arends en Middelkoop op dat moment twee sets achterelkaar winnen. In de vierde set zat er geen verschil tussen beide duo's. Geen breakpoints en dus moest op 6-6 een tiebreak het verschil maken. Daarin werd het 7-5 voor de Nederlanders.

Vijfde beslissende set: 3-6

In de vijfde set ging het de eerste games gelijk op, maar op 3-2 waren het Soares en Pavic die het verschil maakten. Arends en Middelkoop probeerden uit alle macht weer terug te komen in de wedstrijd. Ze kregen nog een breakpoint, maar zwichtten na bijna drie uren tennis (3-6).

Vorig jaar tweede ronde

Het toernooi op het zogenoemde heiliger gras van Wimbledon is het enige toernooi waarin dubbelspelers drie sets moeten winnen. De uitschakeling past in het grasseizoen van Arends en Middelkoop. Ook in Rosmalen en het Turkse Antalya was het in de eerste ronde gedaan voor het duo. Vorig jaar haalden Arends en Middelkoop nog de tweede ronde in Londen. Daarin waren Mike Bryan en Jack Sock uit Amerika met 6-7 6-1 7-6 en 7-6 te sterk. Bryan en Sock pakten daarnaast zelf de titel op Wimbledon.