Weg uit Ferwert: "Deze laatste lesdag voelt echt heel onwerkelijk"

Het nieuws sloeg in als een bom: de sluiting van het Dockinga College in Ferwert. Als de zomervakantie begint, sluiten de duren voorgoed. Het einde van het Dockinga College komt steeds dichterbij nu de zomer in zicht is. Deze woensdag was de laatste lesdag. "Deze laatste lesdag voelt echt heel onwerkelijk. Het is niet het einde van het jaar, maar van de school," stelt Anne-Nynke die de havo volgt.
Fuort út Ferwert: Lêste lesdei
"Ik vind deze dag ook heel raar, want je hebt al je vrienden hier," vult Elsa haar vriendin Anne-Nynke aan. "En dan ga je er toch met de hele klas in een keer uit." Else en Anne-Nynke gaan de school erg missen.
Mavo-leerling Jetze heeft een andere mening. "Ik vond het niet een super goede school, maar ik vind het wel jammer dat ik nu de klas moet missen."
Bekijk ook:

Weg uit Ferwert

Het nieuws sloeg een paar maanden geleden in als een bom: de vestiging van het Dockinga College in Ferwert gaat eind van dit schooljaar dicht. De school heeft te weinig leerlingen om het hoofd boven water te houden. Dat zijn de harde feiten.
Maar hoe is het op de school, nu de leerlingen en de docenten met de laatste weken in Ferwert aan de gang zijn? We volgen de komende tijd docenten, leerlingen, de locatieleider en andere medewerkers. Elke maandag zijn we in Ferwert, of in de buurt van het dorp, om de verhalen te horen van de mensen van het Dockinga College.