Versleten Leeuwarder Cruyff Court is opgeknapt en heropend

Het Cruyff Court aan de Gaspeldoornstraat in Leeuwarden is woensdag feestelijk heropend. Het voetbalveldje in de wijk Heechterp Schieringen is opgeknapt. Er zijn nieuwe borden geplaatst en er is nieuw kunstgras gelegd. Bij de opening verzorgden spelers van Cambuur clinics.
© Omrop Fryslân, Willem de Vries
De buurtvereniging is er blij mee. "Het veld ligt er weer netjes bij. Het was versleten, want het wordt intensief gebruikt. In het kunstgras zitten geen rubberkorrels meer, maar korrels van kurk," legt iemand van de buurtvereniging uit. "Het veld is belangrijk voor de buurt. Er wordt op gehockeyd en het gaat allemaal heel gemoedelijk."
Wethouder Hilde Tjeerdema heeft zelf ook even meegespeeld op blote voeten. "Ik heb niet gescoord, maar mijn team wel. Het Cruyff Court is belangrijk en het is heel populair. Je ziet dat het mensen bij elkaar brengt; de jongere en oudere jeugd. Het wordt goed gebruikt."
Willem de Vries praat mei ien út de buert en wethâlder Hilde Tjeerdema
© Omrop Fryslân, Willem de Vries
"Ik was hier elf jaar geleden ook bij de opening", vertelt Ilja van Holsteijn van de Cruyff Court Foundation. "Het is heel fijn om te zien dat het zo mooi is opgeknapt. Het is weer als nieuw. Ik hoor dat er tot 's avonds laat wordt gevoetbald en dat het een ontmoetingsplek voor ouders en kinderen is. Daar gaat het om."
Willem de Vries praat mei bern en Ilja van Holsteijn