Vandalen hebben opnieuw toegeslagen op Jeneverpôle

Easterein is kwaad op een stel vandalen. Wie het gedaan heeft, weten ze niet in het dorp, maar het favoriete eilandje van de inwoners 'de Jeneverpôle' is voor een gedeelte vernield door anonieme vandalen. Bomen zijn omgetrokken en in brand gestoken. Ook is een zitbankje vernield op het populaire eilandje.
Fandalen hawwe opnij taslein op Jeneverpôle
Veel mensen maken gebruik van het eilandje. Zo kan er gerecreëerd worden, gezwommen en overnachten mensen er in de zomer. Het is niet voor de eerste keer dat er vernielingen plaats hebben gevonden. Eerder werden ook al bomen vernield en in brand gestoken.
De nieuwe eigenaar Johannes Huitema is verbijsterd over deze vernietigende actie en zit nu met een behoorlijke strop, want het waren dure iepen die hij geplant had. Op sociale media zijn een aantal dorpsbewoners in actie gekomen om Huitema te steunen. Ook heeft de iepenstichting drie bomen aangeboden, maar dat is slechts een gedeelte van het aantal bomen dat vernield is. De eigenaar roept de daders op zich te melden. "Dan komen we er altijd uit."
Johannes Huitema © Omrop Fryslân, Willem de Vries
Eigenaar Johannes Huitema van het eilandje
Monique Vellinga is kwaad over de vernieling