Franeker eerste halvefinalist op IFK Jeu de Pelote in Easterlittens

Bij het IFK Jeu de Pelote in Easterlittens heeft Franeker zich als eerste geplaatst voor de halve finale. De Franekers wonnen dinsdagavond in de tweede omloop met 8-3 van Baard en moeten donderdag spelen tegen Easterlittens of Grou.
© Henk Bootsma
In de eerste omloop werden dinsdagavond twee wedstrijden gespeeld op het dorpsplein van Easterlittens. Bitgum won in een aantrekkelijke wedstrijd met 7-5 van Mantgum. Bij de andere wedstrijd was Winsum te sterk voor Hartwerd: 2-8.
Woensdag gaat het IFK verder met de tweede omloop. Dan neemt Easterlittens het op tegen Grou, kaatsen Stiens en Leeuwarden tegen elkaar en is er een strijd tussen Winsum en Bitgum. De winnaars van woensdag komen donderdag uit in de halve finale. Vrijdag is de finale.

Het IFK 2019

Jeu de Pelote is in variant van het kaatsen die verschilt met het traditionele Friese spel: zo bestaan de parturen uit vijf spelers en is het veld een stuk smaller.
Op het Iepen Frysk Kampioenskip 2019 doen 28 teams mee. 24 daarvan spelen op maandag 24 juni tot en met donderdag 27 juni in de voorronden.
Vrijdag 28 juni begint dan de eerste omloop met de twaalf winnaars van de voorronden en de vier beste teams van vorig jaar. De tweede omloop is op 2 en 3 juli, een dag later zijn de halve finales. De finale is op vrijdag 5 juli.
Alle wedstrijden zijn op het dorpsplein in Easterlittens.