Lelystad Airport vooralsnog niet open in 2020

Het vernieuwde vliegveld bij Lelystad gaat volgend jaar april nog niet open. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur aan de Tweede Kamer. Door de uitspraak van de Raad van State over het Nederlandse stikstofbeleid is de planning volgens de minister niet haalbaar. Er is nog geen nieuwe datum bekendgemaakt.
© ANP
Met de nieuwe afspraken over stikstof moet het ministerie eerst aantonen dat op de locatie van het vliegveld en de omgeving de uitstoot van stikstof niet onacceptabel toeneemt. Van Nieuwenhuizen denkt dat het nog wel even kan duren voordat er een oplossing gevonden is. Toch wil de minister dat het vliegveld zo snel mogelijk opengaat. Een nieuwe datum wordt nog niet genoemd. "De komende periode wordt voortvarend doorgewerkt met het doel om Lelystad Airport zo snel mogelijk te openen", zegt de minister
Het is de derde keer dat de opening van Leylstad Airport wordt uitgesteld. Yn Fryslân is veel verzet tegen de komst van het vliegveld, onder andere vanwege de laagvliegroutes.