RTV NOF bestaat 30 jaar: "We zijn toe aan verdere professionalisering"

"Streekomroep RTV NOF is toe aan een nieuwe stap: verdere professionalisering." Dat zegt voorzitter Marco Keizer van de streekomroep bij het 30-jarig bestaan. De allereerste uitzending van RTV NOF was op 1 juli 1989, maandag dus op de kop af 30 jaar geleden. "Terugkijken is mooi en dat doen we graag, maar we moeten ook vooruit!"
Marco Keizer, foarsitter RTV NOF © Omrop Fryslân, René Koster
In de beginjaren werd alleen maar radio gemaakt, maar tegenwoordig is het radio, televisie en internet en voor veel mensen in de regio is de lokale omroep niet meer weg te denken. Om nieuwe stappen te zetten en toekomstbestendig te worden, is verdere professionalisering nodig volgens Keizer. "We werken met heel veel vrijwilligers op verschillende mediaplatforms. Dat vraagt wel om sturing. Gelukkig zitten we in een zogenoemde 'kopgroep' van lokale omroepen die kans maken om geld van het Rijk om een en ander in een 'pilot' uit te proberen."
© Omrop Fryslân, Harm Weistra
Verslaggever René Koster in gesprek met voorzitter Marco Keizer van RTV NOF
Financieel is de omroep volgens Keizer op dit moment wel gezond. "Maar het is wel apart dat we als publieke omroep ons geld voor 70 procent uit reclame moeten halen. Al geeft het ook aan hoe het bedrijfsleven ons steunt. Daar zijn we heel erg blij mee!"
RTV NOF brengt bij het jubileum een glossy-tijdschrift uit dat in het noordoosten van de provincie wordt verspreid. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Syb van der Ploeg.
Syb van der Ploeg mei de jubileumglossy fan RTV NOF © Willem Kooistra
Twee vrijwilligers van RTV NOF vertellen over hun werk bij de lokale omroep