VV Burgum en BCV vormen nu ook officieel één club: FC Burgum

"Een historisch moment", zo noemde notaris De Valk de officiële ondertekening van de akte waarmee de nieuwe voetbalclub FC Burgum ook officieel een feit werd. Na jaren van samenwerking in de jeugd en voorbereiding op deze fusie, kunnen VV Burgum en BCV nu ook formeel samen verder als FC Burgum.
VV Burgum-voorzitter Pieter Schols tekent de akte © Omrop Fryslân, René Koster
De leden hadden eerder al hun akkoord gegeven en gekozen voor de nieuwe naam en de nieuwe clubkleuren blauw en donkerblauw, om zo na de zomer aan te treden in de Tweede Klasse in het zaterdagvoetbal.

Aftrap op de middenstip

Maar natuurlijk moest ook alles huridisch goed geregeld worden en de middenstip bleek een geschikte locatie voor dat symbolische eindsignaal, dat eigenlijk ook meteen de aftrap naar de toekomst was. De volledige besturen werden een voor een opgeroepen om de akte te tekenen, om daarna met de notaris en een aantal betrokken leden het glas te heffen.
© Omrop Fryslân, René Koster
BCV miste afgelopen jaar in de zaterdagcompetitie net de promotie naar de Eerste Klasse, VV Burgum speelde op zondag al in de eerste klasse.

Doel is hogerop

Voorzitter Dirk van der Woude liet weten dat FC Burgum een brede sociale vereniging wil zijn, maar dat ook de A-selectie als vlaggenschip natuurlijk zijn sportieve verantwoordelijkheid heeft om resultaten te boeken. "Dat we in de Tweede Klasse moeten beginnen, is misschien wel mooi omdat daarin veel derby's gespeeld moeten worden. Maar het doel is wel om hogerop te komen."
Ferslachjouwer René Koster wie by de offisjele ôftraap fan FC Burgum