Campagne vertelt succesverhalen van mensen die werk hebben gevonden

De gemeente Leeuwarden is een campagne begonnen om mensen met een uitkering aan het werk te krijgen. De campagne vertelt de verhalen van vier mensen met een uitkering die met succes aan een baan zijn geholpen.
© Gemeente Ljouwert
Volgens wethouder Friso Douwstra heeft de gemeente veel mensen in de kaartenbak die wel aan het werk willen, maar zijn werkgevers daar te weinig mee bekend. "Er zijn op dit moment veel vacatures, die werkgevers ingevuld willen hebben. Werkgevers denken echter niet altijd gelijk aan de gemeente als ze personeel zoeken. En dat is een gemiste kans."
De gemotiveerde kandidaten worden persoonlijk begeleid door de gemeente. Ze krijgen praktische steun en ook een opleiding als dat nodig is. Zo worden werkzoekenden zo goed mogelijk voorbereid op een baan met perspectief.
De gemeente kan werkgevers ook helpen om aan personeel te komen, maar die weten dat niet altijd. Zo praat Leeuwarden met werkgevers om hun vraag af e stemmen op het aanbod. Leeuwarden heeft uitgezocht welke branches het meest geschikt zijn om mensen aan het werk te krijgen. En in overleg met werkgevers worden trajecten opgesteld, die mensen moeten helpen om een baan te vinden.