Wassenaar gaat door winst in Harlingen weer met plezier naar het werk: "Heb er zin in"

Het werd wel eens tijd dat Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar wat lieten zien. Dat vond laatstgenoemde althans. Hij werd tot koning uitgeroepen, nadat hij met zijn partuur het kaatsen in Harlingen won. "We waren er aan toe."
Hans Wassenaar
Het zit dit seizoen nog niet echt mee. "Je moet rustig blijven, maar als het slecht gaat, maak je je natuurlijk wel zorgen. Op een gegeven moment train je alleen maar meer en dan heb je er echt de hel in. Dan kom je maandag op het werk en krijg je de vraag: 'Hoe is het gegaan, Wassenaar?' Dat is niet leuk."
En als het niet goed gaat, dan komen de roddels. Helemaal in de kaatswereld weet Wassenaar. "Ik snap dat heel goed. Eén partuur sleept alle kransen in de wacht en dan is iedereen eraan toe dat er anderen opstaan. De hoop was op ons gevestigd, omdat wij kwaliteiten hebben. Jammer dat het dan niet loopt. Niet presteren doet ook wel wat met je, maar ik ben nooit in paniek geweest."
© Henk Bootsma
Zondag was het eindelijk zover: de eerste overwinning van het seizoen. "We waren er wel klaar voor", zei Wassenaar. "We kaatsten in de finale ook alle drie heel degelijk. We hadden macht. Dan moet je er tegen zo'n partuur een show van maken." De finale was snel verkaatst: 5-1 en 6-6 tegen Jelte-Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden.
In paniek is Wassenaar dus niet geweest, maar het is toch prettig om eens te winnen. "Het is vooral de bevestiging dat je op het goede spoor bent, dat het goed zit."
En het werk maandag? "Daar heb ik nu wel zin in!"

Hoekstra: Toch een goed weekend

Dijkstra en zijn maten waren redelijk kansloos in de finale. "Het ging te snel", zei Allard Hoekstra. "Ze kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en wij hadden de kracht niet om dat nog te veranderen. Dat lukte in de eerste omlopen nog wel. Maar zij maakten geen fouten, dus dan kom je er ook niet in."
Allard Hoekstra
Zelf maakten Dijkstra, Hoekstra en Van Zuiden wel wat fouten in de finale. "Jelte Pieter zei al: de kracht is er wat uit. En zelf maakte ik ook te veel fouten. Dan merk je dat je al drie omlopen hebt gekaatst."
Toch kijkt Hoekstra wel terug op een goed weekend, met een tweede en derde plek. "Dat mocht ook wel, want we hebben niet veel gepresteerd afgelopen weken. Maar vandaag hebben we laten zien dat we hier horen. Dat is een lekker gevoel. De stijgende lijn komt er nu wel aan, daar gaan we voor."