Jeroen de Vos wint met Eelkje 2 thuiswedstrijd 'Slag om Heeg'

Het skûtsje Eelkje 2 van skipper Jeroen de Vos heeft de zevende 'Slag om Heeg' gewonnen. Het was een thuiswedstrijd voor De Vos, die uit Heeg komt. Hij liet het 'Doarp Eastermar' van Geale Tadema en 'Lytse Lies' van Tony Brundel achter zich in de IFKS-voorbereidingswedstrijd.
© Martin de Jong Fotografie
De slag op het Hegemer Mar is de laatste officiële ontmoeting, voordat de skûtsjes van de IFKS om het kampioenschap strijden. Eelkje 2 kwam uit op tien punten: een eerste plek, drie keer een tweede en een keer een derde. Het 'Doarp Eastermar' had achttien punten en 'Lytse Lies' 21.
Eelkje 2 (argyf) © Martin de Jong Fotografie
Het skûtsje 'Wylde Wytse' van Sikke Heerschop won twee van de zes wedstrijden, maar werd ook twaalfde en dertiende. De dertiende plaats, het slechtste resultaat, mocht worden weggestreept, maar dan nog kwam het skûtsje uit op 24 punten.

Andere klasses

In de B-klasse ging de overwinning naar het skûtsje 'Sterke Jerke' van Pieter-Jilles Tjoelker. Dat skûtsje kwam maar liefst vijf keer als eerste over de eindstreep.
De Drie Gebroeders van Harmen Brouwer was in de C-klasse net iets minder oppermachtig, maar met drie overwinningen nog altijd duidelijk de sterkste. Hetzelfde geldt voor Eemlander van Harm van der Weiden in de kleine A.