Partuur Marten Bergsma pakt in Harlingen eerste zege van seizoen

Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar hebben zondag in Harlingen het hoofdklassekaatsen gewonnen. Het was hun eerste vrijeformatiezege van het jaar in tien partijen. In de finale wonnen ze met 5-1 en 6-6 van Jelte Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden.
Hans Wassenaar
De finale was eenzijdig en ook niet van een hoog niveau. Althans, niet van Dijkstra, Hoekstra en Van Zuiden. In een vloek en een zucht stond het 3-0. Daarna kwam Hans Wassenaar op 4-6 de kaats niet voorbij, waardoor het 3-1 werd. Dat was ook het enige bordje dat Dijkstra c.s. pakten.
Op 5-1 en 6-6 keerde Hiemstra de bal voor de kaats, waarmee hij, Bergsma en Wassenaar hun eerste overwinning van het seizoen boekten. Wassenaar werd uitgeroepen tot koning.
Marten Bergsma, Hans Wassenaar, Renze Pieter Hiemstra; de priiswinners yn Hârns © Henk Bootsma
In de eerste omloop waren Bergsma c.s. met 5-4 en 6-4 te sterk voor Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Zij waren een dag eerder nog finalist in Dokkum.

Van der Bos uitgeschakeld

Daarna won het trio Bergsma ook van Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra: 5-1 en 6-2. En dat terwijl Van Zwieten c.s. in de eerste omloop juist hadden gewonnen van het partuur van Gert Anne van der Bos. Zij hadden acht van de negen vorige vrijeformatiepartijen gewonnen.
Door die overwinning in de tweede ronde was het partuur Bergsma al zeker van de finale, want in de halve finale hadden ze een staand nummer. In de andere halve finale wonnen Dijkstra c.s. met 5-0 en 6-2 van Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten.
Allard Hoekstra