Sjoerd Feitsma krijgt in 'Venlove' roze sleutel voor Roze Zaterdag in Leeuwarden

Wethouder en locoburgemeester Sjoerd Feitsma kreeg zaterdag op de Roze Zaterdag in Venlo officieel de roze sleutel overhandigd van de organiserende stichting Roze Zaterdagen. Hij deed dat in een bijpassend regenboogpak. Het evenement is op 20 juni 2020 in de Friese hoofdstad.
Feitsma is al enkele jaren bezig om het evenement naar Fryslân te halen. Hij vindt dat belangrijk, omdat de Roze Zaterdag nog nooit in Fryslân is georganiseerd, terwijl het evenement als sinds 1978 bestaat.
Leeuwarden is volgens Feitsma zo langzamerhand wel toe aan de Roze Zaterdag. In Venlo werd hij vergezeld door een grote Friese delegatie met pompeblêd-vlaggen met een regenboog erop. De wethouder heeft er nu al zin in. Leeuwarden is op 20 juni 2020 'de stad van de liefde', verklaart hij op Twitter. De stichting Roze Zaterdagen is blij dat het evenement voor het eerst naar Fryslân gaat en wenste de wethouder veel plezier en succes bij de organisatie van de 43e editie.

Welcome in Venlove

De stad Venlo was zaterdag voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Venlove' en 'Welcome in Venlove' was dan ook de slogan van de feestdag in het teken van de emancipatie van de LGBT-gemeenschap. Welke naam of slogan Leeuwarden zal gebruiken in 2020 is nog niet bekend.
Venlo(ve) organiseerde het evenement in samenwerking met de Duitse stad Krefeld, vlak over de grens met Limburg.