Heerenveen wint oefenwedstrijd tegen Buitenpost met dubbele cijfers

Sportclub Heerenveen heeft ook de tweede wedstrijd van de voorbereiding gewonnen. In en tegen Buitenpost werd het 14-1. Michel Vlap maakte een hattrick, Rolf Dijk scoorde voor Buitenpost.
© Orange Pictures
Op een warme avond, met zonnig weer had Heerenveen niet al te veel moeite met de 'Blaukes'. Al na tien minuten maakte Vlap de 1-0 en vijf minuten later verdubbeld aanwinst Odgaard de voorsprong. Daarna ging het hard. In minder dan 10 minuten scoorden Vlap, Mihajlovic, Ras, en nogmaals Vlap. Die 6-0 werd ook de ruststand.
Ondanks dat er in de tweede helft elf nieuwe spelers op het veld stonden, zetten de Feanster ook in de tweede helft flink door. Tussen de 53e en 56e minuut maakten Hornkamp, Frederiksen en Rienstra er 9-0 van.
Een minuutje later was er ook een goal voor Buitenpost, nadat Høegh Rik Weening haakte kreeg Buitenpost een penalty. Weening nam de penalty zelf, maar de bal werd gekeerd door keeper Bednarek. Rolf Dijk kon de rebound wel binnen schieten.
Het doelpunten zorgde niet voor een kanteling in de wedstrijd, want niet veel later maakte Emil Frederiksen al weer de 10-1. In het laatste kwartier maakte Bruijn nog twee doelpunten en ook Rienstra scoorde nog. In de laatste minuut schoot Dresevic van grote afstand de 14-1 binnen.