Bezoekers informatieavond blij met helderheid over Windpark Fryslân

Bezoekers van de informatieavond over de aanleg van Windpark Fryslân bleken blij te zijn met de helderheid die de organisatie geeft. Er was donderdag veel belangstelling voor de bijeenkomst in Makkum.
© Omrop Fryslân, René Koster
Het consortium Zuiderzeewind liet zien hoe het park gebouwd wordt en het zogenoemde 'Omgevingsfonds' gaf ook informatie. Dat fonds steunt projecten in de regio om gebied van wonen, recreatie & toerisme, duurzame energie en natuur & milieu. Het fonds heeft zo'n 720.000 euro te verdelen.
De sfeer op de avond was overwegend positief. Na de beslissing van de Raad van State werd de aanleg definitief, maar Windpark Fryslân ziet het toch als zijn taak om inwoners geregeld te informeren over de gang van zaken. Uit reacties blijkt dat zoiets erg op prijs wordt gesteld: "Je kan er heel verschillend over denken, maar nu het doorgaat vind ik het mooi dat dit transparant gebeurt", merkte een bezoeker op.
Windpark Fryslân wordt gebouwd in het Friese deel van het IJsselmeer, dicht langs de Afsluitdijk bij Breezanddijk. Het park bestaat uit 89 windturbines, die uiteindelijk 500.000 Friese huishoudens van stroom moet voorzien. Eind volgend jaar moet de eerste molen draaien.
© Omrop Fryslân, René Koster
Verslaggever René Koster was op de informatieavond van Windpark Fryslân