Claudy Jongstra wint met haar parfum een Creative Heroes Award

Kunstenares Claudy Jongstra uit Spannum heeft een Creative Heroes Award gewonnen met haar parfum Flower Fragrances. De prijs werd haar toegekend op een bijeenkomst in Amsterdam. Daar kregen zes professionals uit de creatieve industrie een award. Het was voor de tweede keer dat de Creative Heroes Awards uit werden gereikt.
Claudy Jongstra © Omrop Fryslân, Bauke Deelstra
Jongstra was met vier anderen genomineerd in de categorie'1: 1.000.000 Award', bedoeld voor projecten met impact op landelijke schaal. Het parfum waar ze de prijs mee won, lanceerde ze afgelopen lente. Het gaat om een volledig biologisch parfum, op basis van bijenwas.
De Creative Heroes Awards gaan naar mensen die een belangrijke rol spelen in de creatieve industrie. Deze industrie is volgens de organisatie een aanjager van innovaties en levert zo een belangrijke bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.
De jury voor de prijs bestond uit maar liefst zestien mensen. De 300 mensen die bij de uitreiking aanwezig waren kozen uit de zes winnaars ook nog een 'Super Hero'. Die prijs ging niet naar Claudy Jongstra.