Fuort út Ferwert: "Ik was hier nooit uit mezelf weggegaan"

Het zijn de laatste weken van het Dockinga College in Ferwert. Als de zomervakantie begint, sluiten de deuren voorgoed. In deze laatste weken volgen wij medewerkers en schoolkinderen. Deze keer is de beurt aan Andrea Raap, al meer dan tien jaar docent Nederlands aan de school.
NOCH Fuort út Ferwert: "xxx"
Andrea Raap werkt al 13 jaar op de school in Ferwert. Na haar LIO-stage mocht zij er blijven en ze heeft zich altijd met veel plezier ingezet voor de school. "Ik heb bijna alle kinderen in de klas gehad en ken ze all 127. Ik was hier nooit uit mezelf weggegaan, want ik vind het hier geweldig. Dat kleinschalige is juist de grootste kracht van de school, want wij hebben aandacht voor iedereen."
© Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
Bekijk ook eerdere artikelen uit de serie Fuort út Ferwert:

Fuort út Ferwert

Het nieuws sloeg een paar maanden geleden in als een bom: de vestiging van het Dockinga College in Ferwert gaat aan het eind van dit schooljaar dicht. De school heeft te weinig leerlingen om het hoofd boven water te houden. Dat zijn de harde feiten.
Maar hoe is het op de school, nu de leerlingen en de docenten met de laatste weken in Ferwert bezig zijn? We volgen de komende tijd docenten, leerlingen, de locatieleider en andere medewerkers. Elke maandag zijn we in Ferwert, of in de buurt van het dorp, om de verhalen te horen van de mensen van het Dockinga College.