Junior Wietse Nauta troeft alle topklassers af in Buitenpost

Tweedejaars junior Wietse Nauta heeft woensdagavond voor een grote verrassing gezorgd bij het fierljeppen in Buitenpost. Met zijn winnende sprong van 19.19 meter ljepte hij niet alleen een persoonlijk record, maar kwam hij ook verder dan alle topklassers.
Bûtenpost fierljeppen Wietse Nauta
Nauta pakte daarmee zijn negende overwinning in negen wedstrijden. Vorig jaar pakte hij als eerstejaars junior op het FK in Winsum verrassend de Friese titel. Jos Bethlehem werd in Buitenpost tweede bij de junioren (17.18 meter) en Abe-Luuk Stedehouder eindigde als derde (16.80 meter).

Topklasse

Het oude record van Nauta stond op 19.03 meter, maar zelfs zo ver kwamen de topklassers niet in Buitenpost. Zij ljepten de zwakste afstanden van het seizoen tot nu toe. Klassementsleider Ysbrand Galama won met een sprong van 18.87, gevolgd door Freark Kramer op de tweede plek met 18.83 meter en Nard Brandsma als derde met 17.90 meter.
Fierljeppen Ysbrand Galama
Topklasser Jan Taede Nauta eindigde in Buitenpost op de vierde plek met een sprong van 17.76 meter. Hij haalde echter ook een nat pak met een opmerkelijke capriool.
Bûtenpost fierljeppen salto

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de winst naar Marrit van der Wal. Zij ljepte een afstand van 14.82 meter en kwam daarmee bijna een meter verder dan Marije Reitsma, die als tweede eindigde (13.83). Sigrid Bokma werd derde (13.59).

Jongens

Wytse Steensma pakte de winst bij de jongens met een nieuw persoonlijk record. Zijn eerste en enige sprong, voordat hij geblesseerd het deelnemersveld moest verlaten, kwam om 16.44 meter. Hij ljepte daarmee net in centimeter verder dan de nummer twee Riemer Durk Krol (16.43), volgde op de derde plek met nog eens een centimeter veschil door Peter Faber (16.42).

Meisjes

De winst bij de meisjes was voor Femke Rispens, die een afstand van 13.43 meter neerzetten. Op de tweede plek volgde Tirza Boschma (13.10) en als derde eindigde Hanneke Westers (13.04).