Henk de Jong begint met SC Cambuur aan nieuw seizoen: "Heerlijk!"

De selectie van SC Cambuur is woensdagmiddag begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. Onder leiding van het nieuwe trainersduo Henk de Jong en Sandor van der Heide speelden er 21 spelers op het veld van DTD. Omdat de ploeg nog niet compleet is, trainden er zes spelers van de belofteselectie mee.
earste training cambuur
We hebben deze keer de vakantie afgemaakt. Diana zei: 'Nu moeten we hier even blijven, Henk'
Trainer Henk de Jong van Cambuur

Henk de Jong

Voor de nieuwe coach van Cambuur was het een weerzien van zijn oude nest. De Jong was eerder trainer bij de Leeuwarders en de Drachtster had dan ook veel handen om te schudden. Hij is blij dat de nieuwe klus nu start. "Heerlijk! Het voelt erg goed. We hadden wel even vakantie nodig, want we hebben wel wat meegemaakt op voetbalgebied met de degradatie van De Graafschap. Dat had wel impact. Maar na een dag of tien komen de kriebels al weer."
Die kriebels kwamen al toen De Jong op vakantie was in Italië. "We hebben deze keer de vakantie afgemaakt, maar vaak gaan we na tien dagen naar huis. Want dan moet ik weer aan de slag. Maar Diana zei: 'Nu moeten we hier even blijven, Henk'."
Henk de Jong oer neie seizoen

Cambuur-selectie

De 21 spelers die woensdag op het veld stonden, zijn voor een deel jongens van de beloften. Zes, om precies te zijn. Het betekent dat er nog wel wat versterking bij moet komen, maar De Jong maakt zich geen zorgen. "We moeten ons verstand gebruiken en niet in paniek raken, want we kunnen nog iets doen. Daar hebben we het geld voor. Op het goede moment komt er wat. Alleen, wij moeten wachten."
De concurrentie is groot in de eerste divisie. Spelers als Ralf Seuntjens (De Graafschap) en Finn Stokkers (NAC Breda) geven de voorkeur aan andere clubs, ziet ook De Jong. "Ik heb goede gesprekken gehad, maar als jongens uit acht of tien clubs kunnen kiezen, staan wij op dit moment niet bovenaan. Maar, dat komt wel weer."

Nieuwe spelers

Er deden zes nieuwe aanwinsten mee op de eerste training. Verdedigers Calvin Mac-Intosch en Kellian van der Kaap en middenvelders Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Mitchel Paulissen en Daniel Bouman waren erbij. Erik Schouten is op proef en was er woensdag ook bij. Vanuit de beloften deden Bodhi Prinsen, Ken Raghoebar, Mees Gootjes, Dean Guezen, Kai van Rijswijk en Micha Metz mee. Dan blijven er nog acht spelers over die vorig jaar ook al onder contract stonden bij Cambuur: Pieter Bos, Jordy van Deelen, David Sambissa, Robin Maulun, Stanley Akoy, Issa Kallon, Nigel Robertha en Alex Bangura.
Mitchel Paulissen oer oerstap nei Cambuur
Een van de nieuwe spelers is Mitchel Paulissen. Hij kwam over van Roda JC, de club waar hij zowat zijn hele carrière speelde. "Het was deze zomer tijd voor iets nieuws. Als speler ben je toch gevleid als een club snel interesse toont en de gesprekken waren goed. Ik ben op mijn gevoel afgegaan en dat was gelijk goed", vertelt Paulissen, die als aanvallende middenvelder uit de voeten kan.
"De eerste dag is goed bevallen. Het was al een tijdje rond, dus ik heb er lang naar uit gekeken. Ik heb zin om de voorbereiding te draaien en er een mooi seizoen van te maken."
Henk de Jong © Omrop Fryslân