IJsstadion Thialf alweer open, ook op de heetste dag van het jaar

IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft de ijsvloer er alweer in liggen. Dat is eerder dan voorgaande jaren. Toen was het stadion altijd zo'n 26 weken per jaar open, maar tegenwoordig loopt dat op naar 42 weken.
Simmeriis op Thialf
Het stadion richt zich op het aantrekken van topsporters die zich willen voorbereiden op het komende seizoen. Daar is bewust voor gekozen, zegt directeur Mart Winters van Thialf. "Traditioneel was Thialf een seizoensbedrijf met een half jaar ijs. Maar met de strategie die we vorig jaar hebben gekozen, is om Thialf echt te exporteren als ijsstadion." Dat heeft tot gevolg dat het seizoen langer is geworden, een unicum in de geschiedenis van Thialf.
© Omrop Fryslân
Voor de schaatsers als Sven Kramer betekent dit dat ze in de zomer minder vaak naar het buitenland hoeven voor hun training op ijs. Maar over de kwaliteit van het ijs valt nog wel wat te zeggen. Kramer: "De kwaliteit van het ijs is nog niet zoals we gewend zijn. Dat komt met name door de vochtigheid in de hal. Waarschijnlijk wordt de baan nog wel beter, want hij ligt er nog maar net in."