Drachtster (23) opnieuw verdachte in mishandelingszaak

Een 23-jarige Drachtster die op 7 juli 2017 veroordeeld is voor een reeks strafbare feiten waaronder gijzeling en mishandeling, is opnieuw verdachte in een mishandelingszaak. Er hangt hem een celstraf van 1,5 jaar boven het hoofd.
© Shutterstock.com
De man heeft in oktober 2016 samen met zijn tweelingbroer de bewoonster van een woning aan de Nietap in Opeinde gegijzeld en hardhandig aangepakt. De broers waren op zoek naar hennep. De Drachtster is in dezelfde zaak ook veroordeeld voor mishandeling. Hij heeft op de Wâldwei de bestuurder van een bestelbusje mishandeld en hij sloeg de vriend van zijn moeder.

Verwonding met glas

In juli 2017 werd de man veroordeeld tot twee jaar cel en 1,5 jaar voorwaardelijk. Zijn tweelingbroer kreeg ook twee jaar, plus een jaar voorwaardelijk. In de nieuwe zaak wordt de Drachtster ervan verdacht dat hij op 17 januari een persoon met een glas in het gezicht sloeg of stak. Volgens de officier van justitie was de verdachte nog maar net op vrije voeten.

Nog niet naar huis

De Drachtster heeft tot nu toe ontkend. Hij heeft verklaard dat hij mogelijk is aangezien voor zijn tweelingbroer. De rechtbank honoreerde het verzoek van de officier van justitie om een getuige te horen. De zaak zou dinsdag inhoudelijk worden behandeld, maar dat ging niet door.
De Drachtster mag eerst nog niet naar huis. Hij moet zich aan een aantal strenge voorwaarden houden. Zo mag hij geen drank en drugs gebruiken en mag hij geen contact zoeken met het slachtoffer en de getuige.