Middelbare scholen in Joure vanwege krimp samen verder als: Plein Joure

Een vernieuwde samenwerking tussen het Bornego College en OSG Sevenwolden moet ervoor zorgen dat het voortgezet onderwijs voor Joure kan worden behouden. Door onder andere krimp is het voor beide scholen moeilijk om kwalitatief goed onderwijs aan te kunnen bieden. Daarom hebben ze besloten om samen verder te werken onder de nieuwe naam: 'Plein Joure.'
© Omrop Fryslân, Wytse Vellinga
Bornego en OSG zaten al tezamen in een gebouw, maar deze samenwerking is nieuw. Ze bieden nu samen het onderwijs aan voor de eerste vier klassen. Volgens de directie van beide scholen kunnen ze door deze samenwerking een betere kwaliteit bieden.

Hogere klassen wel ergens anders

Kinderen die na de havo of het vwo gaan, moeten na de vierde klas wel naar bijvoorbeeld Heerenveen of Sneek, maar daar was eerder al sprake van.
Plein Joure hâldt bêrn "thús"
Direkteur Peter de Jong van OSG Sevenwolden
De nieuwe naam zou dinsdagmiddag officieel onthuld worden met onder andere een sponsorrun. Maar door het warme weer kon het niet door gaan. Ook de gewone lessen gingen niet door. Tropenrooster. Maar de kinderen van de nieuwe school waren wel op het schoolplein voor de officiële onthulling.

Ondersteboven

Honderd leerlingen zouden voor het oog van een camera die op het dak was opgesteld honderd bordjes omhoog houden. Op de bordjes stond de nieuwe naam en het nieuwe logo. Maar dat liep net even anders. De nieuwe naam werd wel onthuld, maar net de verkeerde kant uit. Het logo en de naam kwamen op de kop in beeld.
Plein Joure hâldt bêrn "thús"