Wommels, Menaam en Winsum winnen in voorronde op IFK Jeu de Pelote

De parturen van Wommels, Menaam en Winsum zijn door naar de eerste omloop van het Iepen Frysk Kampioenskip Jeu de Pelôte. Zij wonnen maandagavond hun voorrondewedstrijden op It Plein in Easterlittens.
© Henk Bootsma
In de openingswedstrijd van het 21e IFK was Wommels met 8-1 te sterk voor Tsjerkwerd. Wommels neemt het nu in de eerste omloop op tegen de winnaar van de voorronde tussen Stiens en Reduzum.
De tweede wedstrijd van de avond, tussen Heerenveen en Menaldum, was het meest spannend. Uiteindelijk trok Menaam met 6-5 aan het langste eind. Dat partoer neemt het in de eerste omloop op tegen het partuur van Franeker, dat al direct geplaatst was.
De derde en laatste wedstrijd in Easterlittens, tussen Winsum en Jirnsum, was een stuk minder spannend. Winsum won dat duel met 8-1 en zal nu in de eerste omloop Hartwerd of Deinum treffen.

Tweede dag

Dinsdagavond staan op It Plein in Easterlittens weer drie wedstrijden op het programma. Weidum speelt dan tegen Wjelsryp, Stiens neemt het op tegen Reduzum en Grou treft Easterein.