Piet Paulusma: Maandag wordt "een zware dobber" voor Maarten

Maandag zijn de omstandigheden voor elfstedenzwemmer Maarten van der Weijden het zwaarst. Dat zegt weerman Piet Paulusma. "Het wordt een zware dobber".
© ANP
Volgens Paulusma gaat de temperatuur omhoog, en neemt de wind toe. De komende nacht verwacht hij een nieuw warmterecord, met 19 graden.
Maandag is de zon er volop bij, al kan er ook wat bewolking zijn. Paulusma verwacht tropische temperaturen, van 30 graden, en in het oosten van de provincie zelfs 31 graden.
Piet Paulusma over het weer van zondag en maandag
De wind komt maandag uit het oosten, en is matig tot vrij krachtig. In vlagen kan de wind zelfs krachtig zijn. Dat is windkracht zes op de schaal fan Beaufort. Op ruimer water staan er dan hogere golven.

Elfstedentocht

Van der Weijden zwemt de elfstedentocht om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Vorig jaar heeft hij dat ook gedaan. Toen heeft hij de finish niet gehaald. Door nu onderweg meer uit te rusten, zou dat dit jaar anders moeten zijn.
De swimtocht van Maarten van der Weijden is live te volgen op radio en televisie, en ook in een liveblog bij Omrop Fryslân.
Mear ynformaasje is te finen op omropfryslan.nl/Maarten.