liveblog | 23 juni 2019

LIVEBLOG: Maarten ligt weer in het water en zwemt richting Bartlehiem

Waar is Maarten van der Weijden en hoe gaat het met zijn zwemtocht door Fryslân? Hier kun je alles vinden over de Zwemelfstedentocht.
Laatst bijgewerkt: 24 juni 2019, 06:24 uur
maandag 24 juni 2019
06:13

Bedankt voor het volgen

De laatste dag is nu echt begonnen! Daarom sluiten we dit liveblog af, want ook de derde dag en nacht van Maarten van der Weijden zitten er nu op. Dag vier is vanaf nu te volgen in dit blog.
05:55

Maarten is Bartlehiem foarby

Maarten is Bartlehiem foarby
05:11

Hij zwemt weer!

Maarten van der Weijden heeft ongeveer een half uur op de begeleidingsboot gezeten, maar hij ligt nu weer in het water en zwemt richting Bartlehiem. Huisarts Marco Blanker vertelde ons dat hij Maarten zijn schouder ingevet heeft en de temperatuurmeter die Maarten in zijn pak had eruit heeft gehaald. Daardoor voelt hij zich een stuk beter.
05:09

Verslaggever Arjen de Boer over hoe het nu met Maarten gaat

It team fan Maarten is him oan it fersoargjen
05:00

Misschien een lage bloeddruk

Dat het pak uit is, is niet een goede zaak. In een eerder gesprek vertelde huisarts Marco Blanker dat Maarten het pak aan moet houden. Op het moment dat hij zijn pak uitdoet, kan zijn huis opzwellen en zijn bloedvaten kunnen open gaan staan. Dan zou hij een lage bloeddruk kunnen krijgen.
04:52

Het pak uit

Maarten is het water weer uit omdat zijn pak niet goed zit. Hij heeft last van wrijfplekken en daarom wordt hij op dit moment uit zin pak gehaald, zegt verslaggever Arjen de Boer/