Vlap 'gewoon' bij eerste training Heerenveen, maar: "Natuurlijk is er interesse"

Bij de eerste training van SC Heerenveen stonden zaterdagmiddag twee nieuwe spelers op het veld. Maar, er deed ook een mee waar de afgelopen tijd veel over gesproken is. Michel Vlap had een fantastisch vorig seizoen, waardoor er interesse voor hem is.
Michel Vlap
Toch trainde de Sneker zaterdag gewoon mee. "Ik ben nog speler van Heerenveen, dus dan begint de voorbereiding de 22ste", zegt Vlap.

Veel telefoontjes

De afgelopen weken had Vlap vakantie. Toch zijn er wel aardig wat telefoontjes geweest met zijn zaakwaarnemer. "Mijn vader was er ook en nam het vooral op zich. Ik had redelijk veel mijn telefoon uit staan, dat moet ook wel als je vakantie hebt", vertelt Vlap, die aan veel clubs wordt gelinkt.
"Er komt heel veel voorbij in de media. Het is wel gek en leuk om mee te maken. Maar, nu ben ik nog speler van Heerenveen."

Anderlecht

Anderlecht zou een van de clubs zijn die in de markt is voor Vlap. Meer interesse is er ook, maar daar wil de 22-jarige middenvelder niet te veel over kwijt: "Natuurlijk is er interesse en zijn het mooie clubs, maar daarvoor moet je bij mijn zaakwaarnemer zijn", lacht Vlap.
Michel Vlap (l) met Jizz Hornkamp (r) © Orange Pictures
Technysk manager Gerry Hamstra weet nog niet of Vlap blijft, zo zegt hij. "Het verhaal is heel simpel, we hebben twee scenario's. Eén mét Michel. Dan hebben we een goeie speler, een echte jongen van de club die vorig jaar zestien goals heeft gemaakt. En er is een scenario zonder Michel, dan vertrekt hij, maar moet er wat tegenover staan want hij heeft nog een driejarig contract. Ik ga van alle scenario's uit", vertelt Hamstra.
Een van de clubs die interesse heeft is het Belgische Anderlecht. "Dat is geen geheim meer, maar dat is afwachten." Of er meer clubs zich voor de middenvelder gemeld hebben, wil Hamstra niet zeggen. "Van Anderlecht is het bekend", lacht hij.
Gerry Hamstra 2