Afdeling Wommels wint NK dames, zilveren wimpel voor Sjanet Wijnia

Het partuur van Wommels met Hester Bruinsma, Sjanet Wijnia en Martzen Deinum heeft zaterdagmiddag voor het eerst sinds 1994 het NK voor vrouwen in Easterein gewonnen. In een spannende finale rekenden ze met 5-4 en 6-2 af met het partuur van Mantgum: Rixt Keuning, Amarins de Groot en Jennie Terpstra.
© Henk Bootsma
Anna-Brecht Bruinsma van Wommels kon wegens een knieblessure niet meedoen aan de finale, zij werd vervangen door haar jongere zus Hester. Ondanks de wissel pakte haar partuur de winst. De tegenstanders uit Mantgum kregen kansen, maar konden die niet pakken.

Halve finales

Derde werden de afdelingen Leeuwarden en Huizum. Met name de halve finale tussen Huizum en Wommels was een kraker. Op 5-5 en 6-6 mistte Nynke Sijbrandij het perk en ging Wommels door naar de finale. Mantgum won in de andere finale vrij eenvoudig met 5-1 en 6-6 van Leeuwarden.
Sjanet Wijnia
© Henk Bootsma
Nynke Sijbrandij
Door de overwinning van Wommels pakte Sjanet Wijnia de zilveren wimpel. Zij won in haar carrière alle vier grote wedstrijden. Naast het NK vrouwen zijn dat de PC, de Âld-Meiers Partij en de Jong Famme Partij. Drie kaatsters gingen Wijnia daar in voor: Fenna Zeinstra, Aukje van Kuiken en Sjoukje Visser.