Heerenveen presenteert nieuwe spelers Odgaard en Faik op eerste training

SC Heerenveen heeft zaterdagmiddag op de eerste training van het nieuwe seizoen de komst van twee nieuwe spelers bekendgemaakt. Het gaat om de Deense spits Jens Odgaard en middenvelder Hicham Faik.
Earste training SC Hearrenfean foar nije seizoen
De eerste training van SC Heerenveen trok een paar honderd toeschouwers. Na de presentatie van de selectie en de twee nieuwe aanwinsten, mochten de kleinere fans in het begin even meedoen. Daarna gingen de spelers verder met de training, die naast conditioneel werk bestond uit een passoefening en een positiespel.
Jens Odgaard

Jens Odgaard

De nieuwe spits Jens Odgaard komt over van het Italiaanse Sassuolo. De 20-jarige aanvaller wordt gehuurd. Of Heerenveen ook een optie tot koop heeft op Odgaard, wilde technisch manager Gerry Hamstra niet zeggen. Odgaard zelf is in ieder geval blij met zijn tijdelijke overstap naar Heerenveen, omdat er in Nederland veel ruimte is voor talentvolle spelers, denkt hij.
© Orange Pictures
Op sportpark het Paradyske in Langezwaag werd ook de komst van Hicham Faik bekendgemaakt. Faik wordt overgenomen van Zulte Waregem maar speelde ook in de eredivisie bij onder meer Excelsior en Roda JC.
De 27-jarige middenvelder maakte afgelopen seizoen vier doelpunten in twintig wedstrijden. Hij speelde in de tweede seizoenshelft minder, waardoor hij open stond voor de overstap naar SC Heerenveen.
Hicham Faik
Technisch manager Gerry Hamstra is blij met Odgaard en Faik als nieuwe spelers van Heerenveen. Als het aan Hamstra ligt, blijft het hier niet bij voor de Feansters. Volgens hem is de club nog op zoek naar een extra middenvelder en nog een spits. De ploeg van de net gepresenteerde trainer Johnny Jansen moet nog een behoorlijke impuls van nieuwe spelers krijgen. Met het vertrek van Kik Pierie, Stijn Schaars en Sam Lammers is veel ervaring uit de selectie verdwenen.
Dennis Johnsen komt in ieder geval niet terug bij SC Heerenveen. Hij werd het afgelopen jaar gehuurd van Ajax en Heerenveen had een optie tot koop opgenomen in het contract. Maar, daar wordt geen gebruik van gemaakt volgens Hamstra.
Gerry Hamstra 1