Overzicht: dit moet je zaterdag weten over de zwemelfstedentocht

Na een goede eerste nacht is Maarten van der Weijden bezig met zijn tweede zwemdag van de elfstedentocht. Zaterdagmorgen deed Maarten Sloten aan. De andere steden zijn Stavoren, Hindeloopen en Workum. Elke dag laten wij je weten waar je Maarten het beste kunt volgen langs de route.
Maarten van der Weijden ûnderweis fan Sleat nei Balk © Omrop Fryslân, Arjen Bosselaar
Maarten ligt momenteel voor op schema en naar verwachting kan hij om 12.00 uur zijn stempel ophalen in Stavoren. Daarna zwemt hij via de Dyksfeart door Molkwerum heen om in Hindeloopen uit te komen. Gaat hij met dezelfde snelheid door dan wordt hij rond 16.30 uur in Hindeloopen verwacht. Het is dan nog 2,5 uur zwemmen naar Workum.

Meezwemmen in Stavoren

In Stavoren is het grote meezwemevenement. Honderden mensen zullen daar in diverse groepen, ze noemen dat waves, 500 meter of 2000 meter meezwemmen met Maarten. Toeschouwers worden verzocht om op parkeerterrein Hubert en weiland Pieter te parkeren. In Hindeloopen en Workum kunnen bezoekers op diverse plaatsen de stad hun auto kwijt.
Natuurlijk is de tocht fan Maarten ook op radio, televisie en op internet te volgen. Omrop Fryslân is er 24 uur per dag en houdt je op de hoogte. Kijk snel op onze dossierpagina en volg ons op social media met de hashtag #swim11. In ons liveblog vind je het laatste nieuws over de tocht.