Marten Winters brengt mensen in verwarring op Oerol

Midden in de bossen van West-Terschelling is een open veld: de Griene Pôlle. Kunstenaar Marten Wintr heeft hier voor Oerol de zogenoemde expeditie 'Man op het veld' gemaakt. Het is de eerste keer dat Winters - bekend van het papieren schip en de 8ste dag - als kunstenaar wat op Oerol doet.
© Omrop Fryslân, Wendy Kennedy
Voor Tresoar maakte hij iets over plaatsnamen. "Elke locatie op Terschelling heeft een naam. Soms is het heel grappig en soms heel serieus." Maar hij heeft er als kunstenaar zijn eigen draai aan gegeven. Het is voor hem een aanleiding om een verhaal te vertellen. "Om mensen mee te nemen in een wereld van een man die hier rondspookt." Alleen: speelt Marten Winters nu zichzelf of toch niet?
Winters heeft geen voorgeschiedenis met Oerol, maar zegt dat dit een van de leukste dingen in zijn carrière is. De laatste jaren heeft hij het druk gehad met grote projecten waarbij veel geregeld moest worden, zoals de 8ste dag. "Ik ben ook een maker en kan nu weer eens zelf dingen bedenken en uitvoeren."
Marten Winters op Oerol
Verslaggever Wendy Kennedy zit op Oerol en is op zoek naar het 'Oerolgevoel.' Eerder sprak ze met tangofenomeen Carel Kraayenhof, die een rol speelt in de voorstelling Lost Tange, singer-songwriter Douwe Bob en zag ze bij de voorstelling Part Time Paradise en op het festival De Betonning.