Johnny Jansen gepresenteerd als hoofdtrainer SC Heerenveen

Johnny Jansen maakt dit seizoen zijn debuut als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Nadat Jan Olde Riekerink het afgelopen seizoen vertrok, was Jansen al vijf wedstrijden eindverantwoordelijke. Dit seizoen krijgt hij de kans van SC Heerenveen om aan de slag te gaan als hoofdtrainer. "Als je hier als 13-jarige binnen komt lopen en dan nu de kans krijgt trainer te worden, dan ben je supertrots."
Johnny Jansen
Het wordt voor Johnny Jansen zijn eerste klus als hoofdtrainer. De 44-jarige oefenmeester uit Noordwolde heeft duidelijk voor ogen wat hij wil.
"We moeten energie uitstralen en stabieler worden. In met name thuiswedstrijden hebben we te weinig het publiek vermaakt. We willen een elftal zien dat enthousiasme uitstraalt, hard werkt en naar voren speelt. Het publiek moet zich in het elftal herkennen, er moet een klik met de fans ontstaan."
Johnny Jansen2
Johnny Jansen krijgt Jeffrey Talan als een van zijn beide assistenten. Met Jansen en Talan is gekozen voor echte clubmensen. Beiden werken opgeteld al meer dan 50 jaar bij SC Heerenveen.
"In de tijd van Ron Jans was ik ook betrokken bij het eerste. Toen had ik vooral de aanvallers onder mijn hoede. En dat was een schitterende voorhoede met jongens als Narsingh, Assaidi, Dost en Djuricic. Ik heb altijd gezegd dat ik graag weer op het veld wil werken. Ik ken Johnny door en door. We hebben samen de onder 17, de onder 19 en de beloften getraind. Ik heb er heel veel zin in," zegt Talan. Michel Jansen wordt nu hoofd jeugdopleiding.
Spijkerman
De technische stad wordt compleet gemaakt door Hennie Spijkerman en Raymond Vissers. De 68-jarige Spijkerman heeft veel ervaring. De man uit Zwolle is al meer dan 40 jaar actief in het betaalde voetbal. Hij was doelman bij PEC Zwolle en Go Ahead Eagles en trainde ook VVV-Venlo, FC Emmen en FC Zwolle.
Raymond Vissers is net als afgelopen jaar de keeperstrainer. Hij tekende al een contract voor een seizoen.

Spijkerman

In 2006 werd Spijkerman assistent bij Ajax. In 2020 ging hij aan de slacht als technisch directeur bij het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. Hier werkte hij samen met Foppe de Haan. Van 2022 tot 2017 was hij opnieuw assistent bij Ajax en in dezelfde functie werkte hij het afgelopen seizoen bij FC Groningen.
Spijkerman: "Ik had de ambitie nog een keer naar het buitenland te willen. Daarom heb ik vroegtijdig aangegeven dat ik zou stoppen bij FC Groningen. Maar het afgelopen half jaar kwam er geen aanbieding waar ik in wilde stappen en toen kwam Heerenveen. Ik wil graag op het veld staan als assistent. IK wil geen hoofdtrainer meer zijn. Vroeger was je gewoon trainer/coach, maar tegenwoordig kan je er beter de naam van 'manager' erop plakken. Daar heb ik eerlijk gezegd niet zoveel zin meer in."