Overzicht: dit moet je vrijdag weten over de Elfstedenzwemtocht

Na een goede voorbereiding begint Maarten van der Weijden met zijn Elfstedenzwemtocht. Als alles volgens plan verloopt, dan zal Maarten vandaag in Leeuwarden starten en zwemt hij via Sneek naar IJlst. Elke dag laten wij weten waar je Maarten het beste kunt volgen.
© Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek
Om 17:30 springt Maarten in het water bij de Zwettehaven. Vanaf de haven zwemt hij De Zwette af richting Sneek. De eerste dorpskom na Leeuwarden waar Maarten doorheen zwemt, is die van Scharnegoutum.

Meezwemmers in actie

In Sneek komen er voor het eerst meezwemmers in actie. Zij zwemmen vanaf de Molenbrug naar De Kolk. De route in de binnenstad zal via de westelijke kant van de Stadsgracht lopen, omdat de stempelpost bij het theater is. De verwachting is dat Maarten rond 22.15 bij de stempelpost in Sneek is.
Via De Kolk zwemt Maarten de stad weer uit. Het is dan nog een stuk door De Geeuw zwemmen om in IJlst te komen. In IJlst stappen ook de meezwemmers het water in. Dat zal bij de molen zijn. Zo'n twee kilometer verder, bij herberg 't Wapen van IJlst zal Maarten zijn tweede stempel krijgen. Dat zal rond middernacht zijn.

Parkeren in de steden

Mensen die Maarten willen aanmoedigen, worden gevraagd rekening te houden met drukte en verkeersafsluitingen in de steden. Op de volgende locaties zijn parkeermogelijkheden.
Leeuwarden:
Sneek:
IJlst:
Vanzelfsprekend is de tocht van Maarten ook op radio, televisie en internet te volgen. Omrop Fryslân is er 24 uur per dag en houd je op de hoogte. Kijk snel op onze dossierpagina voor het laatste nieuws over de Elfstedenzwemtocht en volg ons op sociale media met de hashtag #swim11.