Fractielid Merkus stapt uit PvdA Noardeast-Fryslân en verruilt het voor S!N

Fractielid en vice-voorzitter Kevin Merkus verlaat per direct de PvdA-fractie van de gemeente Noardeast-Fryslân. Volgens een bericht van RTV NOF zou het vertrek voortkomen uit verschillen in inzicht over de koers van de fractie. Daarnaast was er te weinig samenwerking mogelijk binnen de fractie. Merkus wil overstappen naar S!N (Sociaal in Noardeast-Fryslân).
Kevin Merkus © PvdA Noardeast-Fryslân
Volgens Merkus is een goede samenwerking een voorwaarde voor het behalen van politieke doelen. Hij vertelt een half jaar onderweg te zijn, maar concludeert dat er in deze fractiesamenstelling onvoldoende samenwerking mogelijk is. Merkus zegt het te betreuren, ook voor de mensen die op de partij gestemd hebben.
Merkus was eerder actief binnen PvdA Kollumerland als bestuurslid, raadslid en lid van de schaduwfractie. De laatste tijd ging hij onder meer over onderwijs, huisvesting en voorzieningen.

Sociaal in Noardeast-Fryslân (S!N)

Ideologisch voelt Merkus de meeste verwantschap met S!IN. Volgens hem is ook de stijl van deze partij anders. S!N is een sociaal samenwerkingsverband tussen Dongeradeel Sociaal en GroenLinks, maar ook leden van de SP, D66 en PvdA hebben zich aangesloten.