Spitse met Oranjevrouwen groepswinnaar na overwinning op Canada

De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun laatste groepswedstrijd op het WK gewonnen en treffen nu Japan in de achtste finales. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman versloeg Canada in Reims met 2-1. Invalster Lineth Beerensteyn maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt. Bij Oranje startte Sherida Spitse uit Sneek in de basis, reservekeepster Loes Geurts bleef op de bank. Bij Canada deed Jordy Huitema mee. Haar opa emigreerde uit Fryslân naar Canada.
Sherida Spitse yn aksje tsjin Kanada © OrangePictures
De Europees kampioen was vlak na rust op voorsprong gekomen door Anouk Dekker na een assist van Spitse. Christine Sinclair trok de stand al snel weer gelijk met haar 182e doelpunt voor de nationale ploeg. De Canadese vedette heeft nu op vijf WK's gescoord, net als de Braziliaanse aanvalster Marta. Beerensteyn tikte in de 75e minuut de 2-1 binnen.
Als winnaar van groep E treft Oranje dinsdag in Rennes de nummer twee van groep D, Japan. Vier jaar geleden stonden beide landen ook tegen over elkaar in de achtste finales. Toen won Japan met 2-1.
Opa van Canadees international Jordyn Huitema toen hij vertrok naar Canada © Ans Galama