Judoka Sanne Vermeer na eerder succes één van de favorieten op Europese Spelen

In aanloop naar de Europese Spelen die dit weekend beginnen in het Wit-Russische Minsk kijken wij vooruit met drie Friese judoka's. Sanne Vermeer, Tornike Tsjakadoea en Margriet Bergstra maken alle drie kans op eremetaal op het toernooi dat ook nog eens geldt als een gewoon Europees Kampioenschap. Wordt een sporter kampioen op de Europese Spelen, dan krijgt hij ook meteen een medaille als Europees Kampioen. Vandaag kijken wij vooruit met Sanne Vermeer.
Sanne Vermeer op Europeeske Spelen
Ondanks dat Sanne Vermeer traint met verband om de vingers is ze hartstikke fit voor de Europese Spelen. "Ik ben vol aan het trainen en bijna klaar met het schooljaar. De European Games zijn hartstikke belangrijk om punten te halen, maar ook qua ervaring vind ik het mooi om maken."
Dat heeft er met name mee te maken dat er veel verschillende sporters meedoen in Minsk. "Het lijkt me groter en weer een heel ander toernooi om mee te maken dan bijvoorbeeld een Europees Kampioenschap."
Sanne Vermeer yn aksje op training foar Europeeske Spelen © Timo Jepkema, Omrop Fryslân
In mei haalde Sanne Vermeer nog een gouden medaille op de Grand Prix in Georgië. "Ik denk wel dat ik nu er beter voor sta. Ik presenteer op grotere toernooien en maak stappen." Toch is er ook concurrentie, onder andere uit eigen land. "Met Juul Fransen moest ik om brons judoën in Baku. Zij doet ook mee in Minsk bij de Europeese Spelen."
© www.orange-pictures.nl
Door haar vorm op eerdere toernooien is Sanne Vermeer één van de grote favorieten in Minsk. Toch geeft dat nog geen garantie voor een olympisch ticket. Het blijft nog lang onzeker wie precies naar Tokio mogen omdat er pas later op basis van het aantal punten een groep judoka's uit ons land benoemd worden voor olympische deelname.
Op zondag 23 juni komt Sanne Vermeer in actie op de Europese Spelen in de klasse tot 63 kilo.