Omwonenden Prins Hendrikkade in Sneek niet blij met komst Garden of Dance

Ondernemers en binnenstadbewoners van Sneek zijn niet blij met de nieuwe locatie van het Garden of Dance-feest in de Sneekweek. De gemeente heeft het parkeerterrein aan de Prins Henrikkade aangewezen. Daar mag tien nachten lang tot 1.00 uur 's nachts worden gefeest.
Omwenners Prins Hendrikkade Snits net bliid mei Garden of Dance
Eerder vond Garden of Dance plaats in de tuin van het gemeentehuis, maar dat wordt verbouwd. Plannen voor het Veemarktterrein werden ook al van tafel geveegd. "Wij dan dan ook erg verbaasd dat wij in de media moesten horen dat het feest op ons parkeerterrein zal plaatsvinden," zegt assistent filiaalleider Geert Jan Schoonbergen van schoenenketen Bristol. "Ons hoofdkantoor heeft nu contact opgenomen met de gemeente Súdwest-Fryslân, want dit kost ons natuurlijk omzet."

Binnenstadbewoners zeggen dat ze bang zijn geen rust te krijgen. Jan van der Werf woont in een appartement aan de Prins Hendrikkade. "Ik werk veertig uur per week, dus ik vrees dat ik er 's nachts wel last van zal hebben. Aan de andere kant: ik ben zelf ook jong geweest en gun de jeugd in de Sneekweek ook wel hun feestje."
Inwoners van Sneek zijn niet blij met de komst van Garden of Dance bij de Prins Hendrikkade
It dancefeest yn de Snitswike © Organisaasje Garden of Dance

Sneekweek compacter maken

Zeg je Sneekweek, dan zeg je ook feest. Dat vindt ook ondernemer Ronnie Jochems, hij heeft een barbershop in de binnenstad van Sneek. "In Sneek weten we dat het met de Sneekweek druk is in de stad. Een feestje hoort daar bij, maar ik zou zelf voorstander zijn van vijf dagen feest en dan gewoon lekker de muziek aan, maar dan is de overlast wel beperkter."