Friesland College en Fletcher Hotels beginnen nieuwe opleiding voor horeca

Een samenwerking was er al, maar nu wordt er een volledige opleiding opgezet door het Friesland College en Fletcher Hotels. Het plan is om gebruik te maken van de behoefte aan werk bij het horecabedrijf. De studenten krijgen bij het begin van de opleiding op mbo-2-niveau meteen een arbeidscontract voor onbepaalde tijd aangeboden. Ze mogen daarna blijven zolang als ze willen.
Oerienkomst Friesland College en Fletcher Hotels © Timo Jepkema, Omrop Fryslân
De opleiding duurt twee jaar, er is plaats voor 60 leerlingen. Fletcher Hotels is een grote speler in de horecawereld in ons land. Ze hebben in totaal bijna 100 vestigingen. Ervaring in de horeca of een vooropleiding is niet nodig.
Door de toenemende vraag naar personeel wil het horecabedrijf personeel aan zich binden en de studenten die op de opleiding zitten laten uitgroeien tot professionals.
Oerienkomst Friesland College en Fletcher Hotels © Timo Jepkema, Omrop Fryslân
Volgens het Friesland College in Leeuwarden hebben de studenten grote kans op werk. "Het is nu aan Fletcher Hotels om een goede werkgever te zijn tijdens de opleiding en om de studenten niet alleen te boeien voor de toekomst maar ook te binden," zegt bestuursvoorzitter Carlo Segers.
Quinten Dijkstra
De studenten kunnen een gouden toekomst tegemoet gaan als ze maar hun best doen. "De mensen kunnen bij ons doorgroeien tot chef of sous-chef. We hebben 4200 mensen in dienst, studenten met ambitie die slagen," zegt Marcel van de Vin van Fletcher Hotels.