Nog steeds onenigheid bij GroenLinks Weststellingwerf

Er is nog steeds onenigheid in de gemeenteraadsfractie van GroenLinks in Weststellingwerf. De partij heeft twee zetels in de raad, die op dit moment vervuld worden door Gaby Thijssen en Marlène Postma. Raadslid Postma werd echter begin mei door GroenLinks geroyeerd, maar voerde de afgelopen weken op vergaderingen nog wel het woord voor de partij.
© ANP
Postma is in beroep gegaan tegen het royement als lid van GroenLinks. Daardoor is het royement nog niet definitief. Postma zou volgens de partij bepaalde capaciteiten voor de functie missen.

Eén woordvoerder

Volgens het hoofdbestuur van de partij is Gaby Thijssen echter de enige die uit naam van GroenLinks het woord voert in de gemeenteraad. Marlène Postma zou dat niet meer moeten doen voor GroenLinks, maar onafhankelijk als raadslid Postma.
De afgelopen weken hebben zowel Thijssen als Postma dat nog gedaan. Dat was volgens burgemeester André van de Nadort erg ongebruikelijk.

Postma blijft aan als raadslid

Als Postma definitief wordt geroyeerd door GroenLinks, is ze van plan als raadslid te aan blijven. Dat zou betekenen dat de fractie van GroenLinks de komende jaren de helft kleiner wordt.