PVV kritisch op bestuursakkoord Staten: teveel inzet op energietransitie

De PVV in Provinciale Staten is erg kritisch over het gepresenteerde bestuursakkoord 'Gelok op 1'. Volgens de PVV investeert het provinciaal bestuur de komende jaren veel te veel in zaken als energietransitie en windmolens.
© Omrop Fryslân, Onno Falkena

"Weggegooid geld"

PVV-Statenlid Harry Graansma heeft de indruk dat de komende jaren bij de provincie niet 'Gelok op 1' staat, maar de energietransitie. De provincie Fryslân wil daarbij graag vooroplopen en dat vindt de PVV geen goed idee. "Het zijn mooie woorden, dat er minder molens komen, maar dat is niet waar. Het worden alleen maar meer, want dorpen en boeren kunnen een molen krijgen. We hebben nog tijd om te zoeken naar alternatieven. Wind- en zon-energie zijn dat niet, dat is weggegooid geld."
Harry Graansma van de PVV

"Het moet veel groener"

Matthijs Sikkes van den Berg (Groen Links) vindt het geen duidelijk akkoord. "Ze hebben lang gesproken, maar er zijn geen concrete resultaten. We missen de urgentie om biodiversiteit en klimaatverandering aan te pakken. Het staat en valt met de uitwerking van het akkoord. Ik hoop dat het groen is, maar het kan ook zomaar grijs worden. Het moe veel groener en duidelijker."
Verslaggever Onno Falkena praat met Matthijs Sikkes van den Berg