Eerste bekerwinst voor Mid-Fryslân na stunt tegen LDODK

De noordelijke bekerfinale tussen de twee Friese ploegen LDODK en Mid-Fryslân is een prooi geworden voor Mid-Fryslân. In een moeizame, maar spannende finale om de Jan Mulder-beker stond underdog Mid-Fryslân bijna de hele wedstrijd op voorsprong. En door twee rake worpen van Wessel Bergsma pakten de hoofdklassers voor het eerst in hun historie de beker: 16-14.
Earste bekerwinst foar Mid-Fryslân nei stunt tsjin LDODK
Aan het begin van de wedstrijd was het gat van de korf lastig te vinden voor beide ploegen. Na acht minuten was er slecht één keer gescoord. Alleen Mid-Fryslân, die een klasse lager uitkomt dan LDODK, wist te scoren: 1-0. Het was pas na 12 minuten en een 3-0 achterstand dat André Zwart uit een strafworp voor het eerst raak schoot voor LDODK.
Ook daarna bleven de punten schaars. Langzaam maar zeker was het de hoofdklasser Mid-Fryslân die uitliep. Het verschil was zelfs even vier punten. Maar aan het eind van de eerste helft leek LDODK wakker te worden. Bij rust stond het 8-6 voor Mid-Fryslân.
Henk Jan Mulder LDODK
Na de thee stond het vizier nog steeds niet op scherp bij LDODK, dat gold echter ook voor Mid-Fryslân. Op 9-9 leek de ploeg uit Terwispel en Gorredijk eindelijk aan te haken, maar toen was het Mid-Fryslân dat weer de voorsprong pakte naar 11-9. Ook op 11-11 kon een vrije worp geen uitkomst bieden aan de spelers van LDODK.

LDODK toch op voorsprong

Met nog acht minuten op de klok pakte LDODK toch voor het eerst in de finale de voorsprong: 13-12. Zo leek de ploeg op tijd wakker, maar Mid-Fryslân raakte niet van slag. Wessel Bergsma was uiteindelijk de matchwinner door bij een 14-14 stand in de laatste drie minuten twee keer te scoren voor Mid-Fryslân.
Zo is het voor de ploeg uit Grou en Reduzum na drie keer scheepsrecht. In hun derde finale in de historie kunnen de hoofdklassers de Jan Mulder-beker in de lucht houden.
De noordelijke bekerfinale korfbal tussen LDODK en Mid-Fryslân is hier terug te zien.