Bestuur voetbalclub LAC Frisia stapt op, reden nog onduidelijk

Het gehele bestuur van L.A.C. Frisia 1883, de oudste voetbalclub van Friesland, heeft zichzelf demissionair verklaard. Maandag gaf voorzitter Cor de Haan aan dat hij wil stoppen. Vervolgens heeft het hele bestuur zijn functies neergelegd. Op de website van de vereniging staat een verklaring van het besuur, maar hoe het exact zit, wordt niet duidelijk.
It klupgebou fan L.A.C. Frisia 1883 oan de Magere Weide yn Ljouwert © Google streetview
Wat de reden is voor het opstappen, is niet bekend gemaakt. Eind 2018 werd bekend dat er financiële problemen zijn bij de Leeuwarder voetbalvereniging. In 2018 werd er een verlies gedraaid van 46.000 euro.
Of de financiële toestand de reden is waarom Cor van de Haar wil opstappen, wordt niet duidelijk gemaakt. Van de Haar is in juni 2018 voorzitter geworden.

Hoe verder?

Er zal nu eerst een commissie worden samengesteld die ervoor moet zorgen dat er weer een nieuw bestuur komt. Het zittende bestuur zal in de komende periode alle lopende zaken nog afmaken en zorgen voor een juiste overdracht. De verwachting is dat dit voor de winterstop klaar is.
In de verklaring op de website staat dat het bestuur begrijpt dat dit besluit voor onrust kan zorgen binnen de vereniging.
De verklaring op de website van L.A.C Frisia 1883:
Gisteravond heeft het bestuur van L.A.C. Frisia 1883, nadat voorzitter Cor van de Haar aangaf te stoppen, zichzelf demissionair verklaard. Op korte termijn zal een commissie worden samengesteld voor het formeren van een nieuw bestuur. Het zittende bestuur zal in de komende periode alle lopende zaken blijven uitvoeren en zorg dragen voor een ordentelijke overdracht van alle dossiers. De verwachting is dat dit proces uiterlijk voor de winterstop kan worden afgerond.

Het bestuur begrijpt dat deze, voor velen onverwachte beslissing, tot zorg en onrust kan leiden binnen de vereniging. Toch wil zij benadrukken alle vertrouwen te hebben dat deze bestuurswisseling goed zal verlopen en proberen te borgen dat de huidige positieve ontwikkelingen binnen de vereniging kunnen worden gecontinueerd.

Eventuele vragen kunnen vragen worden gesteld tijdens het inloopspreekuur. De leden worden via "de Frisiaan" en de website over de voortgang geïnformeerd.