FNP Heerenveen kritisch over bouw appartementen, vanwege verkeersoverlast

De FNP in de gemeenteraad van Heerenveen maakt zich zorgen over de plannen met het voormalige gebouw van de baptistengemeente, op de hoek van de Commandeurstraat en de Tuymelaarstraat. Het gebouw is vorig jaar verkocht aan een projectontwikkelaar.
De hoeke fan de Comandeurstrjitte mei de Tuymelaarstrjitte op it Hearrenfean. © Google Streetview
Deze heeft het gebouw verhuurd aan Friesland Begeleid Wonen, een zorgorganisatie die op deze locatie een voorziening voor begeleid wonen wil ontwikkelen. Het gaat om acht units voor mensen die - zo staat op de website van de organisatie - tussen wal en schip dreigen te raken.
De FNP-fractie van de gemeenteraad van Heerenveen heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld. Zo vraagt de partij zich af of er wel een vergunning is verleend voor de bouw van de appartementen.
Door die bouwactiviteiten is er ook overlast in de Commandeurstraat. Het is een kleine straat met aan de ene kant woningen die vallen onder de categorie sociale woningbouw en aan de andere kant van de straat een aantal gebouwen, zoals de St. Jozef basisschool, verslavingszorg Noord-Nederland, een kinderopvang en dus ook het voormalige gebouw van de baptistengemeente Elim.

Doodlopend

Omdat het een doodlopende straat is, moet verkeer dat er in gaat, daar aan dezelfde kant weer uit. Dat geldt voor het brengen van de kinderen naar de school, maar ook voor het werkverkeer voor de bouw van de appartementen.
Volgens de FNP staat het regelmatig vol met auto's en ook is er veel verkeer. Scholieren wijken daardoor uit naar de stoep, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.