Vechtpartij na afloop van voetbalwedstrijd tussen Rijperkerk en Kollum

Na afloop van de voetbalwedstrijd tussen voetbalclub VV Rijperkerk en VV Kollum is zaterdagmiddag een grote vechtpartij ontstaan in de kantine. De wedstrijd om promotie naar de tweede klasse werd gespeeld op het veld van Harkema Opeinde en werd een 3-0 overwinning voor de voetballers uit Kollum. De voetballers van Rijperkerk waren al thuis, toen in de kantine Kollumers met anderen op de vuist gingen. Bij de vechtpartij werden een paar rake klappen uitgedeeld.
© Omrop Fryslân
De vechtpartij werd gefilmd door omstanders. Het bestuur van VV Kollum heeft aangegeven aan de hand van de beeld goed te bekijken wie er bij de vechtpartij betrokken is geweest en op basis daarvan de nodige consequenties te nemen.
Het bestuur van VV Rijperkerk laat op de eigen website weten dat ze zich distantieert van de vechtpartij. "Wij willen benadrukken dat VV Rijperkerk hier op geen enkele wijze wat mee te maken heeft."
Ook voetbalclub Harkema Opeinde heeft geen goed woord over voor de aanstichters van de vechtpartij en geeft op de eigen website de volgende verklaring: "Een filmpje van nog geen 10 seconden heeft al het mooie van de middag naar de achtergrond verdreven. Door een klein groepje zich Kollum-supporter noemende tieners is de zaak zaterdag geëscaleerd. In het betaald voetbal blijkt vaak dat een klein groepje kwaadwillenden het voor de grote massa verpest. Zaterdag in Harkema was dit niet anders. Kollum, Harkema-Opeinde en Rijperkerk zitten met de gebakken peren."