Thewis Hobma wint fierljeppen om Ello Sterenborg Bokaal

Thewis Hobma heeft de fierljepwedstrijd om de Ello Sterenborg Bokaal in het Groninger Grijpskerk gewonnen. De winnende sprong van de Harlinger was een afstand van 20,13 meter. Zo ver had Hobma dit seizoen nog niet gesprongen.
Thewis Hobma wint ljepperij om Ello Sterenborg Bokaal
De tweede plaats was voor Ysbrand Galama (19,83) uit Workum. Derde werd Freark Kramer uit It Heidenskip met een afstand van 19,18 meter. Galama, die twee overwinningen pakte tot nu toe, blijft klassementsleider.
Thewis Hobma © Martin de Jong
Bij de vrouwen ging de winst met 14,74 naar Boukje de Boer uit It Heidenskip. Zij sprong daarmee een nieuw persoonlijk record. Sigrid Bokma uit Hindeloopen werd tweede (14,19) bij de vrouwen, Anna-Jet Leyenaar uit IJlst (13,40) eindigde op de derde plaats. Favoriet Marrit van der Wal ging bij haar rentree driemaal te water.

Nauta blijft zonder nederlaag

Junior Wietse Nauta bleef voor de zevende keer op rij ongeslagen. Hij pakte de dagtitel met 17,28 meter, maar meldde zich af voor de finale, omdat hij bij z'n derde sprong geblesseerd raakte aan z'n hand.
Bij de jongens pakte Stefan Douma voor het eerst de winst. In de finale troefde hij klassementsleider Rutger Haanstra (16,11 meter) af.
Femke Rispens was met 14,02 meter de sterkste bij de meisjes.